A rohamosan emelkedő árak mellett különösen fontos az értékkövetés

A rohamosan emelkedő árak mellett különösen fontos az értékkövetés

A biztosítótársaságok minden évben, a lakásbiztosítás évfordulójakor az infláció mértékéhez igazodva módosítják a szerződésben szereplő biztosítási összegeket, és ennek megfelelően arányosan módosul a lakásbiztosításunk éves díja is. Az indexálás, azaz értékkövetés annak érdekében történik, hogy a biztosított ingatlanok, ingóságok értéke kövesse az aktuális piaci értékeket. A kimagaslóan magas infláció az előző évekhez képest különösképpen befolyásolhatja az idei díjakat.

 

Fontos tudni, hogy az indexálás a biztosítási összeg megállapításánál csak az árszínvonal változásaival számol. Ahogy arról korábbi cikkünkben is írtunk, ingatlanunk vagy az ingóságaink értékében keletkezett változásokat nekünk kell bejelentenünk a biztosító társaság felé, aktualizálnunk, legyen szó lakásfelújításról, korszerűsítésről, nyílászáró cseréről, nagyobb értékű vagyontárgyak, berendezések beszerzéséről. Ellenkező esetben az alulbiztosítottság csapdájába eshetünk, vagyis a biztosító nem téríti meg a teljes kárt, csupán az adott vagyontárgynak a szerződésben rögzített biztosítási összege alapján fizet.

 

Lakásbiztosításunk felülvizsgálata talán még soha nem volt annyira fontos, mint a mostani időszakban!

Vesse össze oldalunkon a kalkulátor segítségével a hazai biztosító társaságok Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) kínálatát, és válassza ki az Önnek legmegfelelőbbet:

https://e-otthonbiztositas.hu/dijkalkulacio

Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás

Fogyasztóbarát otthonbiztosítás
(MFO) kalkulátor 2024

Kényelmes, egyszerű, gyors és biztonságos
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás kalkulátor