Amit a lakásbiztosítások felmondásáról feltétlenül tudni kell

Amit a lakásbiztosítások felmondásáról feltétlenül tudni kell

A lakásbiztosítások felmondása történhet az ügyfél részéről, illetve kezdeményezheti azt maga a biztosítótársaság is. Bármilyen okból is kerül sor a szerződés megszüntetésére, fontos, hogy azt az előírásoknak megfelelően tegyük, és tisztában legyünk a ránk vonatkozó szabályokkal.

 

Biztosításunkat érdemes évente felülvizsgálni, és összevetni más társaságok ajánlataival. Szükség lehet erre az ingatlanunkban bekövetkezett esetleges változások miatt (pl. felújtás, rá- vagy hozzáépítés, stb.), de találhatunk egy másik előnyösebb konstrukciót is. Ha úgy döntünk, hogy más szolgáltatót választunk, a felmondó nyilatkozatunkat a biztosítási évforduló előtt legalább 30 nappal be kell nyújtanunk a biztosítónkhoz. Fontos tudni, hogy a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások (MFO) az első év után már bármelyik naptári negyedév végére is felmondhatók, de a 30 napos felmondási idő ekkor is érvényes.

Ha az ingatlan eladására kerül sor, a biztosítás ún. érdekmúlás miatt szűnik meg. Ekkor az adásvételi szerződés másolatának bemutatása szükséges, és az éves díjból csupán a biztosítás felmondásának napjáig terhelt részt kell megfizetnünk, az esetleges túlfizetést pedig a társaság visszautalja.

A szerződésünket a biztosítótársaság is felmondhatja

Ez általában abban az esetben történik meg, ha elmulasztjuk a biztosítási díj megfizetését. Ez két okból is problémát jelent: egyrészt megszűnik a biztosítási védelem, másrészt a teljes évre érvényes díjhátralékot is meg kell fizetnünk, ellenkező esetben a társaság peres úton érvényesítheti azt.

Váltana, esetleg új lakásbiztosítást kötne? Használja MFO kalkulátorunkat, esetlegesen felmerülő kérdéseivel pedig bizalommal forduljon kollégáinkhoz!

Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás

Fogyasztóbarát otthonbiztosítás
(MFO) kalkulátor 2024

Kényelmes, egyszerű, gyors és biztonságos
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás kalkulátor