Értékei biztosításakor ne feledkezzen meg a garázsban tárolt tárgyakról sem!

Értékei biztosításakor ne feledkezzen meg a garázsban tárolt tárgyakról sem!

2024. március 28., péntek

Értékeink biztosítása során fontos tudni, hogy a garázs (és az egyéb melléképületek, tárolók) a főépülethez hasonló figyelmet érdemelnek, hiszen ezek – a bennük tárolt értékekkel együtt – ugyanúgy ki vannak téve a lehetséges kockázatoknak, és megrongálódásuk jelentős anyagi terhet okozhat.

A Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások alapcsomagja természetesen tartalmazza a szükséges fedezeteket a melléképületekre, így a garázsra is. Akár új lakásbiztosítást kötünk, akár a márciusi lakásbiztosítási kampány keretében tervezzük modernebbre és kedvezőbbre cserélni szerződésünket, ne feledkezzünk meg ezekről sem az alábbiak figyelembevételével!

  • A garázs esetében is meg kell felelni a lakásbiztosítás feltételeiben szereplő biztonsági előírásoknak, védelmi szinteknek, ellenkező esetben eleshetünk a kártérítéstől.

  • Ha a garázsban tárolt kerékpárok, kerti szerszámok, gépek stb. nagy értéket képviselnek, fontos, hogy ennek megfelelően jelöljük meg az ingóságokra vonatkozó biztosítási összeget.

  • A melléképületben tárolt értéktárgynak minősülő vagyontárgyakra (ékszerek, antik tárgyak, nemesfémek stb.) nem terjed ki a biztosító kockázatviselése, csak háztartási ingóságok biztosíthatók! Jó, ha tisztában vagyunk vele, mit fed le pontosan a szerződés, hogy ne a kárrendezés során érjen minket kellemetlen meglepetés!

  • Egyes társaságoknál kiegészítő fedezetként a garázsban tartott járművünket is biztosíthatjuk.

  • Társasházak esetében csak a saját tulajdonban lévő helyiség biztosítható, a közös használatban lévő tárolóra általában a társasház biztosítása terjed ki. Így, ha ez utóbbiban tároljuk az értékeinket, győződjünk meg róla, hogy valóban biztosítva van-e!

  • A szerződés megkötésekor fordítsunk figyelmet arra is, hogy a biztosító pontosan milyen típusú, falazatú, tetőszerkezetű épületet/épületrészt tekint melléképületnek, garázsnak. Egyes könnyűszerkezetes, fa, vályog vagy vegyes falazatú épületek egyedi kockázatelbírálás alá eshetnek.

  • Melléképületnek, garázsnak általában családi házak esetében a főépülettől különálló vagy melléépített, de külön tetőszerkezettel rendelkező, nem lakás céljára szolgáló önálló épület tekinthető.

  • Lakások esetén pedig a lakással nem azonos kockázatviselési helyen lévő, de azzal azonos épületben található, a biztosított tulajdonában álló, nem lakás célú helyiség tekinthető melléképületnek.

A gondosan megkötött – a melléképületet, garázst is megfelelően fedező – lakásbiztosítással olyan komplex védelemben tudhatja otthonát, amely fontos része a nyugodt mindennapoknak.

Érdemes áttanulmányozni az MFO-ajánlatokat, hiszen széles körű alapcsomagjuk mellett kiegészítő fedezeteik is számos opciót kínálnak arra, hogy Ön teljes körű, egyénre szabott védelmet élvezhessen egyetlen biztosítás megkötésével. Az összehasonlításhoz vegye igénybe online kalkulátorunkat: https://e-otthonbiztositas.hu/lakasbiztositas-kampany

Szakértő munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:

  • ugyfelszolgalat@eurorisk.hu

  • 06 1 585 8888 (H-CS 8:00-17:00 és P 8:00-16:00 óra között. A törvényi előírásoknak megfelelően telefonos ügyfélszolgálatunk minden kedden hosszabb nyitvatartással 08:00-20:00 között várja ügyfeleink hívásait.)

Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás

Fogyasztóbarát otthonbiztosítás
(MFO) kalkulátor 2024

Kényelmes, egyszerű, gyors és biztonságos
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás kalkulátor