Jelzáloghitelt vesz fel? Az MFO-val biztosan találkozni fog

Jelzáloghitelt vesz fel? Az MFO-val biztosan találkozni fog

2024. február 16., péntek

Az elmúlt időszakban sokat emlegetett, a lakásbiztosítások új szabályait magába foglaló 25/2023 sz. kormányrendelet a lakásbiztosítási szerződések soron kívüli felülvizsgálatán (bővebben korábbi cikkünkben) kívül egyéb módokon is igyekszik élénkíteni a hazai lakásbiztosítási versenyt. Természetesen a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások (MFO) is nagymértékben érintettek a témában.

A rendelet egyik paragrafusa a jelzáloghitel-szerződések felvételéhez kapcsolódik. Akár szabad felhasználású, akár lakáscélú kölcsönről van szó, a bankok a legtöbb esetben követelményként szabják meg a fedezetül szolgáló ingatlanra kötött lakásbiztosítás meglétét.

A jogszabály szerint a jelzáloghitelre vonatkozó személyes tájékoztatás során a hitelezőnek vagy hitelközvetítőnek be kell mutatnia a fogyasztó részére a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások kínálatát, hogy a fogyasztó részletes információkat kapjon a legkedvezőbb vagyonbiztosítási lehetőségekről a fedezetül szolgáló ingatlanra vonatkozóan. Az MFO kalkulátor használatával kapott eredményt igazolható módon, papíron vagy elektronikus úton a fogyasztó rendelkezésére kell bocsátani.

Mindennek eredményeként elkerülhető az a gyakorlat, hogy az ügyfelek automatikusan megkötik azt a lakásbiztosítást, amit a bank felajánl nekik, akkor is, ha az esetleg nem a legmegfelelőbb számukra.

Egy hitelfelvétel – főleg a témában kevésbé jártasaknak – nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé. A kamatlábak, a törlesztőrészletek és a futamidők útvesztőiben meghozni a legoptimálisabb döntést épp elég kihívást jelent. Amennyiben a lakásbiztosításunkat tudatosan választjuk ki, már egy lépéssel közelebb kerülünk a célhoz, és az otthonunkat is megfelelő védelemmel látjuk el.

A Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások ehhez kiváló alapot nyújtanak, mert

  • feltételrendszerük közérthető és könnyen áttekinthető
  • az egységesített dokumentumok és tájékoztatók biztosítják az ajánlatok egyszerű összehasonlítását
  • gyors ügyintézést és ügyfélbarát kárrendezést biztosítanak
  • a biztosítási ügyek teljeskörűen papírmentes kommunikációval intézhetők
  • a széles körű kiegészítő fedezetekkel személyre szabottan optimalizálható az otthon és a család védelme

 

Weboldalunk online kalkulátora biztosítja Önnek a fent említett egyszerű összehasonlítás és kalkuláció lehetőségét: https://e-otthonbiztositas.hu/dijkalkulacio

Családbarát szolgáltatások, digitális ügyintézés, zöld gondolkodás – akár megújítaná régi szerződését, akár újat kötne, a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások teljes körű védelmet nyújtanak otthonának.

Szakértő kollégáink készséggel állnak rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:

ugyfelszolgalat@eurorisk.hu

+36 1 585 8888 (H-CS 8:00-17:00 és P 8:00-16:00 óra között. A törvényi előírásoknak megfelelően telefonos ügyfélszolgálatunk minden kedden hosszabb nyitvatartással 08:00-20:00 között várja  hívását.)

Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás

Fogyasztóbarát otthonbiztosítás
(MFO) kalkulátor 2024

Kényelmes, egyszerű, gyors és biztonságos
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás kalkulátor