Fontos és kedvező lehetőség jön márciusban a lakásbiztosításokkal kapcsolatban

Fontos és kedvező lehetőség jön márciusban a lakásbiztosításokkal kapcsolatban

2024. január 8., hétfő

Egy, még 2023 februárjában elfogadott szabályozás értelmében ez év márciusától minden évben lehetővé válik a lakásbiztosítással rendelkezők számára, hogy a biztosítási évfordulójuk mellett évente egyszer, márciusban költségmentesen felülvizsgálják lakásbiztosítási szerződésüket. Ez lehetőséget nyújt az ügyfeleknek, hogy a körülményeikben bekövetkezett változásokhoz igazítsák meglévő lakásbiztosításukat, vagy új, kedvezőbb szerződést kössenek.

Szempontok, amelyeket érdemes figyelembe venni a lakásbiztosítások felülvizsgálata során:

  • Történt-e változás a szerződési évforduló óta az ingatlannal vagy az ingóságokkal kapcsolatban? Legyen szó pl. lakásfelújításról, nagyobb értékű vagyontárgyak, berendezések beszerzéséről, vagy éppen egy biztosított vagyontárgy eladásáról. Fontos, hogy az ingatlanban vagy az ingóságokban bekövetkezett változásokat tükrözze a lakásbiztosítási szerződés.

  • Ennek megfelelően a biztosított vagyonban történt értéknövekedést is szem előtt kell tartani, és körültekintően meghatározni a biztosítási összegeket az alulbiztosítottság elkerülése érdekében.

  • A vagyoni helyzeten túl érdemes átgondolni az esetleges életmódbeli változásokat is, és ezek szerint választani az alapbiztosításhoz kapcsolódó kiegészítő biztosításokat. A család bővülése, vagy egy új, sportos hobbi indokolhatja akár hasznos kiegészítő biztosítások megkötését is. Ma már a lakásbiztosításunk mellé az egészségünkkel kapcsolatos kiegészítő szolgáltatásokon kívül kérhetjük házi kedvenceink és akár növényeink biztosítottságát is.

  • A díjak és szolgáltatások – köztük számos biztosítótársaság Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) ajánlata – könnyedén, online kalkulátor segítségével összehasonlíthatóak, így ár-érték arányban is kiválasztható a megfelelő, a meglévő szerződésnél akár kedvezőbb ajánlat is.

A legfontosabb tudnivalók a felülvizsgálattal kapcsolatban:

  • A meglévő otthonbiztosítási szerződés felmondásának 2024. március 1-től 2024. április 2-ig kell beérkeznie a biztosítóhoz.

  • Fontos, hogy csak ingatlanokra kötött biztosítások mondhatók fel a kampány során, a kizárólag ingóságokra kötöttek nem. Ez alól kivételek természetesen az ebben az időszakban évfordulós ingóságbiztosítások.

  • A rendkívüli felmondással élhetnek azok az ügyfelek is, akik jelzáloghitellel terhelt lakóingatlannal rendelkeznek.

  • A márciusban felmondott szerződés a felmondás napjától számított 30 nap múlva fog megszűnni, így az új szerződést az ezt követő naptól célszerű megkötni.

  • A felmondott szerződésnek díjrendezettnek kell lennie a megszűnés napjáig.

A rendelkezés mintegy 3,3 millió lakásbiztosítási szerződést érint és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium értékelése szerint hozzájárulhat a lakásbiztosítási piac élénküléséhez, a szolgáltatások közötti erősebb versenyből kifolyólag kedvezőbb biztosítási díjakhoz, így a családok és az otthonok védelméhez.

Weboldalunkon segítünk, hogy egyszerűen optimalizálhassa lakásbiztosítását, hogy otthona és vagyontárgya mindig megfelelően védve legyenek a váratlan káresemények ellen. Éljen a felülvizsgálat és a változtatás lehetőségével, és tekintse át online díjkalkulátorunk segítségével a magánszemélyek által igénybe vehető és az állandóan lakott ingatlanokra köthető Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás ajánlatokat: https://e-otthonbiztositas.hu/dijkalkulacio vagy kérje szakértő kollégánk segítségét. Ügyfélszolgálatunk telefonszáma: 06 1 585 8888, email címe: ugyfelszolgalat@eurorisk.hu Nyitvatartás: H-CS 8:00-17:00 és P 8:00-16:00 óra között

Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás

Fogyasztóbarát otthonbiztosítás
(MFO) kalkulátor 2024

Kényelmes, egyszerű, gyors és biztonságos
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás kalkulátor