MFO-t kötne? – Hadd segítsünk néhány alapvető tudnivalóval!

MFO-t kötne? – Hadd segítsünk néhány alapvető tudnivalóval!

2024. január 6., szombat

A lakásbiztosítási ajánlatok közötti könnyebb eligazodást segítik a Magyar Nemzeti Bank által minősített és védjegyével ellátott Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) termékek, melyek egységes, könnyen összehasonlítható, átlátható, ügyfélbarát, digitális szolgáltatást nyújtanak.

A lakásbiztosításban kevésbé jártasak számára is hasznos lehet néhány alapvető ismeret a megfelelő ajánlat kiválasztásához, illetve, hogy megértsük és szükség esetén használjuk a lakásbiztosítás nyújtotta védelmet és előnyöket.

Milyen biztosítási eseményeket fedez az MFO?

Alapbiztosítás

Az alapcsomag az otthonokat tipikusan érintő leggyakoribb káreseményekre nyújt védelmet, kombinálva az elemi károkat (pl. villámcsapás, vihar, felhőszakadás, jégverés, árvíz, tűz, füst- és koromszennyezés, robbanás) és az alapkockázatokat (vízkárok, beázás, betöréses lopás, rablás, besurranás, rongálás, vandalizmus, üvegtörés), valamint tartalmaz felelősségbiztosítást is.

Kiegészítő fedezetek

Az alapbiztosításhoz a különböző sajátos igények, kockázatok figyelembevételével választhatunk kiegészítő biztosításokat is (pl. asszisztencia szolgáltatás, kerti dísznövénybiztosítás, zárcsere, okos eszközök biztosítása, balesetbiztosítás stb.) akár az alapszerződés megkötésével egyidejűleg, akár a későbbiekben is. Fontos tudni, hogy az alapbiztosítás megszűnésével egyidejűleg a kiegészítő biztosítás is megszűnik.

Mire és hol érvényes a biztosítás?

A biztosítási szerződés megköthető

  • ingatlanra és ingóságokra együttesen vagy

  • kizárólag ingatlanra és

  • kizárólag ingóságra is.

Ingatlan

A kockázatviselés Magyarország területén lévő, a biztosított tulajdonát képező vagy az általa bérelt, állandóan lakott ingatlanra terjed ki az alábbiak szerint:

  • épület: lakóház (családi ház, ikerház, sorház), lakás (többlakásos épületben)

  • építmények: pl. járda, medence, kerítés, kapu, kocsibeálló

  • melléképület: pl. garázs, tároló

  • napelem, napkollektor, hőszivattyú

Állandóan lakott ingatlannak minősül az az ingatlan, amelyben a biztosított ottlakásra berendezkedett és állandóan, életvitelszerűen ott tartózkodik.

Ingóságok

A biztosító kockázatviselése a szerződésben biztosított épületben, a biztosított tulajdonában lévő, biztosítási összeggel megjelölt vagyontárgyakra terjed ki:

  • általános háztartási ingóságok (melyek egy háztartásban általánosan előfordulnak, a biztosítottak személyes használatára szolgálnak)

  • értéktárgyak (értékőrző ingóságok, pl. nemesfémek, ékszerek, antik bútorok, képzőművészeti alkotások, gyűjtemények)

A biztosító szolgáltatásai

A biztosított vagyontárgyakban bekövetkezett károkat a biztosító az alábbiak szerint téríti meg, maximum a biztosítási összeg mértékéig:

  • ingatlan esetén – káridőponti új értéken számított javítási, helyreállítási, vagy újraépítési értéken

  • háztartási ingóságok – káridőponti újrabeszerzési, vagy új értéken

  • értéktárgyak – káridőponti valóságos értéken

A Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás hitelfedezeti biztosításként lakáshitel mellé is köthető!

Ne feledje! Az MFO alapcsomagjával egyszerűen biztosíthatja a legnagyobb értékét, az otthonát, és a kiegészítő fedezetekkel ezt a biztonságot kiterjesztheti a további vagyontárgyaira is.

Az ajánlatok összehasonlításához használja kalkulátorunkat!

https://e-otthonbiztositas.hu/dijkalkulacio

Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás

Fogyasztóbarát otthonbiztosítás
(MFO) kalkulátor 2024

Kényelmes, egyszerű, gyors és biztonságos
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás kalkulátor