Hogyan könnyíti meg az MFO-kalkulátor a lakásbiztosítás megkötését?

Hogyan könnyíti meg az MFO-kalkulátor a lakásbiztosítás megkötését?

2024. július 23., kedd

A lakásbiztosítás megkötését sokan még mindig bonyolult, átláthatatlan, időigényes feladatnak tartják, és ódzkodnak tőle.  A probléma azonban könnyen orvosolható. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által bevezetett Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások (MFO) célja ugyanis az, hogy ezt a folyamatot minél egyszerűbbé és átláthatóbbá tegye mindenki számára.

A Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás védjeggyel rendelkező lakásbiztosítások egy olyan közérthető és egységes feltételrendszernek felelnek meg, melynek köszönhetően az ügyfelek könnyebben össze tudják hasonlítani a biztosítók ajánlatait.

Az MFO ajánlatok közötti böngészés közben Ön nem fog elveszni a különböző részletekben és feltételekben. Amennyiben az online MFO-kalkulátor segítségével szeretné a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási ajánlatokat összehasonlítani, egyszerű dolga lesz, hiszen MFO esetén az ügyfelek mindenkor ugyanazt a feltételt és minőséget kapják.

  • Az MNB előírása alapján egy adott biztosító kizárólag egyetlen MFO terméket kínálhat, hogy ezzel is elősegítsék az átláthatóságot.

  • Minden MFO termék alapcsomagja 15 különböző elemi kár  – pl. tűz, villámcsapás, viharkár – és 5 további, a háztartásokban gyakran előforduló káresemény ellen nyújt védelmet. Az MNB egységesen rögzítette a káresemények konkrét tartalmát, így azok biztosítónként nem különbözhetnek.

  • Az alapcsomagon túl igény szerint választhatók kiegészítő fedezetek is:

  • Bizonyos kiegészítő fedezetek kötelezően szerepelnek az ajánlatban, és vannak olyanok is, melyekről az egyes biztosító társaságok eldönthetik, hogy felajánlják-e azt ügyfeleik részére. Lényeges, hogy ezek elnevezése egységesen szerepel minden MFO biztosításban, de feltételeik biztosítónként eltérőek lehetnek.

  • Ezeken túl – társaságtól függően – elérhetők elnevezésükben és tartalmukban is szabadon választható kiegészítő fedezetek.

  • A kiegészítő fedezetek segítségével Ön rugalmasan, az egyedi igényei szerint alakíthatja lakásbiztosítási szerződését, hogy az a legátfogóbb védelmet nyújtsa.

  • A kárrendezés tekintetében szintén egységes szabályokat ír elő az MNB, az ügyintézési határidő meghatározásával.

  • Ugyanígy a biztosítási összeg (a biztosított ingatlan és ingóságok értéke) és annak indexálása (infláció miatti értéknövekedés és díjemelés) is egységes módszertanhoz kötött. 

Az MFO ajánlatok gyors és egyszerű összehasonlításához a szintén egységes lakásbiztosítási igényfelmérőt kell kitölteni. Ez meghatározza a kockázatviselés tárgyát, felméri az adottságokat, igényeket. A kalkuláció nem jár kötelezettséggel, elmenthető arra az esetre, ha később szeretne választani, de a legmegfelelőbb ajánlat kiválasztásával a lakásbiztosítási szerződés akár azonnal meg is köthető.

Nincs fárasztó keresgélés, sorban állás, nincs biztosítási ügynök – bízza ránk magát, és mi megmutatjuk Önnek biztosító partnereink legjobb ajánlatait. Győződjön meg Ön is online kalkulátorunk egyszerű és gyors használatáról!

https://e-otthonbiztositas.hu/dijkalkulacio

Természetesen szakértő kollégáink is állnak rendelkezésére, ha szükségesnek látja!

Telefon: +36 1 585 8888

Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás

Fogyasztóbarát otthonbiztosítás
(MFO) kalkulátor 2024

Kényelmes, egyszerű, gyors és biztonságos
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás kalkulátor