Nyár a kertben – biztonságban (kerti partik, grillszezon és medencés bulik)

Nyár a kertben – biztonságban (kerti partik, grillszezon és medencés bulik)

2024. július 4., csütörtök

A nyáron oly népszerű kerti partik, grillezések, medencés bulik nagyszerű lehetőséget kínálnak a kikapcsolódásra, de fontos tudatosítani az ezekkel járó veszélyeket is.

Vizes balesetek: A medencében, jakuzzikban bekövetkező balesetek – elcsúszások, elesések – súlyos sérüléseket vagy akár tragédiát is okozhatnak. A medencében és annak környékén mindig figyeljünk egymásra, és a gyerekeket soha ne hagyjuk felügyelet nélkül. Biztosítsunk csúszásmentes felületeket, és főleg nagyobb medencék esetében jól láthatóan jelöljük meg a víz mélységét, hogy az úszni nem tudó vendégeinket ne érje kellemetlen meglepetés. Ne feledjük! A balesetek a felelősség oldaláról is érinthetik a tulajdonost, és jogi következményei lehetnek.

Tűz- és sérülésveszély: Ha a kerti parti alkalmával grillezésre, szalonnasütésre kerül sor, tegyük meg a szükséges óvintézkedéseket! Természetesen a gyerekek folyamatos felügyeletét ilyen esetben is biztosítani kell. A tűz mellett mindig legyen egy vödör víz vagy oltóanyag, és távolítsuk el a közelből a gyúlékony anyagokat. Szélcsendes időben és lehetőleg szélvédett helyen sütögessünk, használjunk biztonságos eszközöket, és a végén győződjünk meg a tűz eloltásáról!

Lopás és betörés: A hátsó kertben tartott buli esetén sokszor senki nem figyel a nyitva hagyott kapura, bejárati vagy garázsajtóra. A zajt, a zenét és a jókedvet könnyen kihasználhatják a besurranó tolvajok. Nyoma veszhet értéktárgyaknak, elöl hagyott kerékpároknak, szerszámoknak. Fordítsunk kellő figyelmet az értékekre és a biztonságra!

Biztosítás – minden esetre!

Felelősségbiztosítás: A felelősségbiztosítás megléte vendégek és házigazdák esetében is igen hasznosnak bizonyulhat akár személyi sérülések, akár anyagi károk szempontjából. Ha vendég szerepkörben kárt okozunk valaki más otthonában, vagy nálunk keletkezik kár valaki miatt, akkor a felelősségbiztosítás mentesítheti a szerződőt az olyan károk megtérítése alól, melyeket akaratán kívül okozott másoknak, és amelyekért jogszabály szerint felelős.

Épület- és ingóságbiztosítás: Tűzesetek, labdával betört teraszajtó, egy jakuzzi, egy értékes grillsütő vagy drága hangfal sérülése – mind olyan esemény, amely akár komoly anyagi kárt is jelenthet a tulajdonos számára. Fontos, hogy alaposan átnézzük a biztosítási feltételeket, és pontosan tisztában legyünk azzal, hogy milyen károkra és milyen mértékben terjed ki a biztosítási védelem, hogy a legváratlanabb helyzetekre is megfelelően felkészülhessünk.

Balesetbiztosítás: Szerencsére az összejövetelek nagy része sérülésmentesen lezajlik, de ha mégis megtörténne a baj, jó tudni, hogy számíthatunk a biztosításunkra, legyen szó a felépülés miatti keresetkiesésről vagy az orvosi kezelésről.

A megfelelő lakásbiztosítással és a kiegészítő fedezetekkel – és persze a buli előtti és alatti odafigyeléssel – gondoskodhatunk szeretteink és saját magunk, valamint otthonunk védelméről is, így nyugodtabban élvezhetjük a nyarat.

Ne a biztosításon múljon a gondtalan nyár! A Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások alapcsomagja tartalmaz felelősségbiztosítást, kiegészítő fedezetként pedig a megkötéskor vagy a későbbiekben is választhatunk hozzá balesetbiztosítást. Használja online kalkulátorunkat a legmegfelelőbb MFO kiválasztásához és megkötéséhez!

https://e-otthonbiztositas.hu/dijkalkulacio

Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás

Fogyasztóbarát otthonbiztosítás
(MFO) kalkulátor 2024

Kényelmes, egyszerű, gyors és biztonságos
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás kalkulátor