Miért kell felülvizsgálni otthonunk biztosítását lakásfelújítás után?

Miért kell felülvizsgálni otthonunk biztosítását lakásfelújítás után?

2024. június 20., csütörtök

A lakásfelújítás nem csupán az otthonunk megjelenését és kényelmét javítja, hanem  jelentős mértékben növelheti annak értékét is. A felújításokkal járó változásokat azonban követnie kell otthonunk biztosításának is. Fontos, hogy ezt a kérdést ne hanyagoljuk el, hiszen egy átfogó felülvizsgálat és az aktuális állapothoz igazított biztosítás nyújt csak megfelelő védelmet.

Vagyonunk értéke növekszik

Minden jelentősebb felújítás, az új építőanyagok, a korszerű berendezések és az esztétikai javítások egyaránt hatással vannak ingatlanunk értékére. A biztosítási összeg, amely a felújítás előtt megfelelőnek tűnt, már biztos, hogy nem fedezi az ingatlan új értékét. Amennyiben nem frissítjük a biztosítást, felmerülhet az alulbiztosítás problémája, és egy esetleges káreset bekövetkeztekor nem kapjuk meg a kár helyreállításához szükséges összeget, ami jelentős anyagi veszteséget okozhat.

Új fedezetek, új kockázatok

A felújítás során beépített új technológia (például intelligens otthoni eszközök, napelemek, korszerű fűtési vagy biztonsági rendszerek) esetén a biztosítótársaságok gyakran újraértékelik a kockázatokat. Az új berendezések külön biztosítást igényelhetnek, vagy módosíthatják a meglévő biztosításunkat. Ellenőrizzük, hogy a meglévő lakásbiztosításunk fedezete elegendő-e a teljes védelemhez, különösen akkor, ha bővítésre is (pl. új szoba, garázs) sor kerül a felújítás során. Módosítsuk a változásoknak megfelelően a fedezeteket és a biztosítási összegeket is (ez utóbbihoz nyújt segítséget egy korábbi cikkünk)!

Változások a biztosítási díjban

Az ingatlan magasabb értéke és a megnövekedett fedezeti igények hatására előfordulhat, hogy a biztosítás díja emelkedni fog. Tájékoztassuk biztosítónkat minden lényeges változásról, a pontatlan információk később problémákhoz vezethetnek kártérítés esetén.

Folyamatos, megfelelő védelem

A lakásfelújítás után otthonunk biztosításának felülvizsgálata nem csupán ajánlott, hanem szükséges intézkedés is a teljes körű védelem érdekében. Az ingatlan értékének növekedése, az új eszközök és berendezések, valamint a megváltozott kockázatok mind-mind olyan tényezők, amelyek hatással lehetnek biztosítási szerződésünkre.

A gondos felülvizsgálat és az esetleges módosítások végrehajtása biztosíthatja, hogy otthonunk folyamatosan a szükséges védelemben részesüljön.

 

Az Önnek legmegfelelőbb lakásbiztosítás megkötéséhez tájékozódjon és kalkuláljon oldalunkon, ahol MNB-védjegyes, családbarát, zöld és digitális Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO)-ajánlatok közül választhat!

https://e-otthonbiztositas.hu/dijkalkulacio

Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás

Fogyasztóbarát otthonbiztosítás
(MFO) kalkulátor 2024

Kényelmes, egyszerű, gyors és biztonságos
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás kalkulátor