Hogyan tudhatjuk biztonságban otthonunkat a nyaralás alatt?

Hogyan tudhatjuk biztonságban otthonunkat a nyaralás alatt?

Hogy valóban felhőtlen legyen a nyári kikapcsolódás, a készülődés izgalmai közepette sem szabad megfeledkezni néhány intézkedésről, melyekkel a távollétünkben is óvhatjuk otthonunkat, értékeinket.

Az utazás előtti hetekben a biztonság kedvéért ellenőrizzük a lakásbiztosításunkat: érvényes-e a kötvényünk, befizettük-e a díjakat, és ha bármi pótolni- vagy intézni valónk akad, tegyük meg időben. Ugyanez érvényes akkor is, ha távfelügyelettel ellátott riasztóberendezéssel rendelkezünk. Ne az utolsó pillanatban, a nyaralás alatt vagy után derüljön fény az ezzel kapcsolatos esetleges problémákra.

Bánjunk óvatosan azzal, hogy kinek, mikor és hol beszélünk a távollétünkről. Nem tanácsos sem a közösségimédia-felületeken, sem a villamoson vagy a pénztári sorban állás közben telefonálva idegenek tudtára adni, hogy napokig üres lesz a ház.

Az indulás előtti napokban gondoskodjunk arról, hogy amíg nem vagyunk otthon, napi szinten legyen valamiféle mozgás a ház körül, az otthonunk ne tűnjön üresnek. Nem szerencsés, ha napokig gyűlnek a postaládánkban a levelek, szórólapok, a redőnyök folyamatosan le vannak húzva, vagy ha egész héten kint árválkodik a kukánk az utcán. Kérjük a szomszédok, barátok, családtagok segítségét. Használhatunk digitális időzítőkapcsolókat, melyekkel a jelenlét látszatát kelthetjük anélkül, hogy valóban otthon tartózkodnánk. Ezek véletlen kapcsolás funkciója a legkülönbözőbb időpontokban kapcsolja be, illetve ki a világítást.

Induláskor ügyeljünk rá, hogy az otthonunkat, kertünket biztonságban hagyjuk hátra. Ellenőrizzük, hogy a nyílászárókat megfelelően bezártuk, a riasztót élesítettük, az elektromos eszközöket áramtalanítottuk, elzártuk a vízfőcsapot. Vihar esetére gondoskodjunk a kerti bútorok, cserepes növények biztonságba helyezéséről.

Az utolsó órák gyakran kapkodással és idegeskedéssel telnek, így könnyen megfeledkezhetünk egy vagy több fontos dologról. Készítsünk listát a teendőinkről! Ha tudatosan és időben elvégezzük a tennivalókat, nagyban hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a szabadságunk igazán pihentető és felszabadult legyen, és hazatérve se érjen kellemetlen meglepetés.

Új lakásbiztosítást kötne, vagy a meglévő biztosításánál jobbat szeretne? Oldalunkon az MFO kalkulátor segítségével könnyedén megtalálhatja a hazai biztosítók ajánlatai közül az Önnek legmegfelelőbb Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást!

Tegyen egy próbát most: https://e-otthonbiztositas.hu/dijkalkulacio

Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás

Fogyasztóbarát otthonbiztosítás
(MFO) kalkulátor 2024

Kényelmes, egyszerű, gyors és biztonságos
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás kalkulátor