Tudta, hogy az MFO nemcsak az otthonát védi, hanem felelősségbiztosítást is tartalmaz?

Tudta, hogy az MFO nemcsak az otthonát védi, hanem felelősségbiztosítást is tartalmaz?

A Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások (MFO) kapcsán - számos olyan előny mellett, mint az egységes feltételek, az egyszerű ügyintézés, a gyors és digitális kommunikáció - fontos tudni azt is, hogy ezen otthonbiztosítások felelősségbiztosítást is tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy az MFO nemcsak akkor nyújt segítséget, ha az otthonunkat és a vagyonunkat éri kár, hanem a biztosító a felelősségbiztosítás alapján a szerződésben megállapított mértékben és feltételek szerint mentesít minket az olyan károk megtérítése alól is, melyet akaratunkon kívül okozunk másoknak, és amelyekért jogszabály szerint mi vagyunk a felelősek.

A mindennapok során a legnagyobb odafigyelés ellenére is kerülhetünk kellemetlen helyzetekbe, például, ha gyalogosként mi vagyunk az okozói két autó koccanásának, ha kerékpárral vagy rollerrel elsodrunk egy járókelőt, ha a gyermekünk véletlenül betöri a szomszéd ablakát, vagy esetleg az udvarunkon álló korhadt fa rádől a házunk előtt parkoló gépjárműre.

Ha rendelkezünk minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítással, akkor a biztosító megtéríti a biztosítási esemény bekövetkeztekor érvényes biztosítási összegig az általunk okozott dologi károkat, vagy személyi sérüléssel járó károkozás esetén a károsult fél oldalán felmerülő költségeket. Ilyen esetekben számíthatunk akár társadalombiztosítási jellegű igény vagy jogi eljárás költségeinek megtérítésére is. 

Hogy pontosan mely biztosítási eseményekre terjed ki a felelősségbiztosítás, és milyen helyzetekben támaszkodhatunk a biztosító segítségére, azt az otthonbiztosítási szerződés mindig tartalmazza.

Elkötelezettek vagyunk, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb fogyasztóbarát otthonbiztosítási ajánlatot az Ön számára, ezért döntése előtt összehasonlítási és kalkulációs segítséget nyújtunk immár 6 hazai biztosító MFO kínálatához: Online MFO díjkalkuláció

Kérdés esetén érdemes kollégáinkhoz is bizalommal fordulnia, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot:

Ügyfélszolgálatunk telefonszáma: 06 1 585 8888 E-mail címünk: info@eurorisk.hu

Nyitvatartás: H-CS 8:00-17:00 és P 8:00-16:00 óra között

Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás

Fogyasztóbarát otthonbiztosítás
(MFO) kalkulátor 2024

Kényelmes, egyszerű, gyors és biztonságos
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás kalkulátor