MFO jelzáloghitelekhez is

MFO jelzáloghitelekhez is

Számos okos megoldás létezik, hogy otthonát biztonságban tudja, és ezek közé tartozik már a lakásbiztosítás is. A minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás (MFO) ráadásul jelzáloghitelekhez is köthető, mint hitelfedezeti lakásbiztosítás, így már ingatlanvásárláskor érdemes ezt a 100%-osan ügyfélközpontú, kényelmes megoldást választani.

Az ingatlanok jelzáloghitel ügyintézéséhez szorosan kapcsolódik a lakásbiztosítás, hiszen – függetlenül attól, hogy szabad felhasználásra vagy lakáscélra igényelt kölcsönről van szó – a bankok minden esetben folyósítási feltételként írják elő a lakásbiztosítás meglétét. A pénzintézet számára az a fontos, hogy amennyiben tűz vagy egyéb elemi kár miatt megsemmisül a hitel fedezete vagy jelentős mértékben csökken a fedezetül szolgáló ingatlan értéke, akkor legyen biztosítás a kár megtérítésére. Ezért kell a megkötött lakásbiztosítást a hitelt folyósító pénzintézet javára engedményeztetni.

Ha a fedezetül felajánlott ingatlan még nincs biztosítva, akkor a lakásbiztosítás bármely biztosító társaságnál megköthető, azzal, hogy a biztosítási összegnek el kell érnie a pénzintézet által előírt összeget. Ha a fedezetül szolgáló ingatlanra van érvényes lakásbiztosítás, akkor a hitelügyintézéshez be kell nyújtani az aktuális lakásbiztosítási kötvényt. Amennyiben frissen kötött biztosításról van szó, akkor elegendő a lakásbiztosítási ajánlat is.

Hitelhez kapcsolódó lakásbiztosítás esetén se feledkezzünk meg az ingóságok biztosításáról!

Tudta, hogy a Magyar Nemzeti Bank által fogyasztóbaráttá minősített otthonbiztosítások (MFO) jelzáloghitelek mellé is köthetők, sőt a biztosítók a teljes folyamat során – vagyis az ajánlattételtől a szerződés megszűnéséig – biztosítják a papírmentes, online kommunikációt az MFO ügyfeleknek?

Portálunkon lehetősége van összehasonlítani a biztosítók MFO ajánlatait és kényelmesen, elektronikus úton megkötni minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítását: Díjkalkuláció

Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás

Fogyasztóbarát otthonbiztosítás
(MFO) kalkulátor 2024

Kényelmes, egyszerű, gyors és biztonságos
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás kalkulátor