Tanácsok, melyek segítségével megóvhatjuk otthonunkat a nyári viharkároktól

Tanácsok, melyek segítségével megóvhatjuk otthonunkat a nyári viharkároktól

A nyári időszakban igencsak megszaporodó viharok kialakulását nem tudjuk befolyásolni, de tudatos tervezéssel fel tudunk készülni rájuk, ezáltal enyhítve az esetlegesen bekövetkező károkat.

Amit általánosságban, az év bármely szakában megtehetünk, és fontos foglalkoznunk vele, az az épület/lakás karbantartása. A rosszabb állapotban lévő elemek nagyobb eséllyel sérülnek meg. Ha rendszeres figyelmet fordítunk az állagmegóvásra (beázás elleni védelem, tetőszerkezet és ereszcsatorna megerősítése, jó minőségű villany- és vízvezetékek stb.), jóval kisebb a károk kockázata, és az anyagi következmények is enyhébbek lehetnek. Hasonlóan fontos figyelni a beteg vagy elkorhadt fákra, ágakra. Ne várjuk meg, míg a szél rádönti a fát a tetőre vagy az udvaron álló autóra, esetleg személyi sérüléssel járó baleset történjen.

A viharokkal tarkított késő tavaszi, nyári időszakban érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni az időjárás-előrejelzést és a meteorológiai szolgálat kiadott figyelmeztetéseit. A hirtelen kialakuló zivatarok, szélviharok, jégesők bármikor és bárhol lecsaphatnak. Akár egy kellemes nyári este is tomboló viharos éjszakába fordulhat át, és az éj közepén, ítéletidőben nem kellemes feladat begyűjteni a kerti bútorokat, gyerekjátékokat. Ha tudjuk, hogy vihar közeleg, időben helyezzük biztonságba a szabadban hagyott tárgyakat. Ha tehetjük, parkoljunk garázsban, győződjünk meg róla, hogy a nyílászárók beázástól biztonságosan zárva vannak. Húzzuk le a redőnyöket, és intenzív villámlás esetén áramtalanítsunk is.

És még egy fontos dolog, amire figyeljünk egész évben: rendelkezzünk megfelelő, érvényes és az otthonunkra szabott lakásbiztosítással. Vegyük sorra a biztosítók által kínált kiegészítő fedezeteket is, és éljünk a lehetőségekkel, hogy ne a károk bekövetkezte után érjenek kellemetlen meglepetések a rosszul vagy egyáltalán meg nem kötött otthonbiztosítással kapcsolatban!

Oldalunkon egyszerűen és gyorsan tudja összehasonlítani és kiválasztani az MNB által minősített, védjegyoltalommal ellátott Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) termékeket:

https://e-otthonbiztositas.hu/dijkalkulacio

Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás

Fogyasztóbarát otthonbiztosítás
(MFO) kalkulátor 2024

Kényelmes, egyszerű, gyors és biztonságos
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás kalkulátor