A leggyakoribb otthoni káresemények

A leggyakoribb otthoni káresemények

Az alábbiakban az otthonokban leggyakrabban bekövetkező káresetekre szeretnénk felhívni a figyelmet. Kellő odafigyeléssel és felkészüléssel a károk megelőzhetők, mértékük csökkenthető.

Viharok, felhőszakadás

Főleg a tavaszi és nyári időszakra jellemzőek a hirtelen lecsapó viharok által okozott károk. Arról, hogy ezekre hogyan érdemes felkészülni, illetve mit kell tenni, ha az otthonunkat éri egy szélvihar, jégeső vagy felhőszakadás, májusi és júniusi cikkeinkben már részletesen beszámoltunk.

Csőtörés és egyéb vezetékes vízkárok

A víz-, csatorna- és fűtésvezetékek, épületgépészeti alkatrészek elöregedése vagy ezek nem megfelelő karbantartása gyakran okozhat problémát. Csőtörés esetén, ha lehetőségünk van rá, zárjuk el minél hamarabb a főcsapot és áramtalanítsuk a lakást. Nemcsak a vezetékeket, de a rájuk kötött háztartási gépeket (mosógép, mosogatógép) is érdemes időnként ellenőrizni: ha időben észreveszünk egy-egy repedést, lyukat, dugulást vagy egy csatlakozó elmozdulását, sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat. Ugyanez igaz a kerti öntözőberendezésekre is, melyek meghibásodása vagy sérülése esetén jelentős mennyiségű víz is elfolyhat.

Üvegkárok

Üvegkárok esetében legtöbbször a betört ablakokra gondolunk, de manapság a hőszigetelési elvárásoknak megfelelő, többrétegű üvegeknek köszönhetően az ablaküvegtörések száma csökkenőben van. Az ablakokon kívül azonban jócskán van még sérülékeny üvegfelület az otthonokban, így érdemes tisztában lenni azzal, hogy a biztosító többek között az épület üvegtetejének, a szauna, a zuhanykabin, a kandallóajtó üvegezésének sérülését is megtérítheti, illetve fizethet a tűzhelyek főzőlapjának, üvegasztalok, bútorüvegek, tükrök, akváriumok törés- és repedéskárai után is.

Személyi sérülések, csonttörés

Az elővigyázatosság lakásunk vagy ingóságaink megóvása érdekében is elengedhetetlen, de fokozottan igaz ez saját testi épségünkre és családtagjaink, szeretteink biztonságára. A gyakori konyhai, fürdőszobai, kerti balesetek, esések, vágások a legnagyobb odafigyelés ellenére is bekövetkezhetnek. Fontos, hogy legyünk felkészülve az ilyen helyzetek kezelésére, és igyekezzünk határozott fellépéssel, hatékonyan megtenni a szükséges intézkedéseket. Egy jól megválasztott, személyre szabott otthonbiztosítás nyújtotta kártérítés azonban óriási segítséget jelenthet, és nagyban megkönnyítheti a nehéz helyzeteket. Éppen ezért mindig tájékozódjunk pontosan, mire is terjed ki a biztosításunk!

Néhány hasznos tudnivaló az MNB védjeggyel ellátott Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításokról

  • alapcsomagja tartalmaz pl. felelősségbiztosítást (jól jöhet, ha miattunk ázott el az alsó szomszédunk lakása)
  • számos olyan választható kiegészítő fedezettel rendelkezik, melyekkel könnyedén személyre szabhatjuk otthonunk védelmét (fedezheti a duguláselhárítás vagy a viharban elpusztult kerti növényzet újratelepítési költségeit)
  • balesetbiztosítás is választható (hogy ne csak az otthonunk, hanem családtagjaink is védve legyenek).

Legyen előrelátó, hasonlítsa össze a hazai biztosítók MFO ajánlatait az oldalunkon, esetleges kérdéseivel forduljon bizalommal kollégáinkhoz!

MFO díjkalkulátor: https://e-otthonbiztositas.hu/dijkalkulacio

Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás

Fogyasztóbarát otthonbiztosítás
(MFO) kalkulátor 2024

Kényelmes, egyszerű, gyors és biztonságos
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás kalkulátor